Boekenkast ‘move on time’

Edwin de Kuiper heeft het idee van de ouderwetse klok met contragewichten verwerkt in de boekenkast. De filosofie achter het ontwerp is dat een boek een verhaal vertelt en daardoor een stuk tijd in zich heeft. Een boekenkast zou je daarom een ‘tijdhouder’ kunnen noemen. De boekenkast beweegt daarom als u er ‘tijd’ uithaalt of inzet.

Op YouTube kunt u zien hoe het werkt.

‘move on time’ is opgenomen in de database van NederlandsDesign.com

Categorie: Tags: , , ,
Extra informatie
Afmetingen 20 × 32 × 73 cm
Materiaal

touw, MDF

Afwerking

RAL1004, zijdeglans gespoten

Afmetingen 20 × 32 × 73 cm
Materiaal

touw, MDF

Afwerking

RAL1004, zijdeglans gespoten

Beoordelingen (2)

2 beoordelingen voor Boekenkast ‘move on time’

  1. Miranda Apeldoorn

    Als je je huis vol zou zetten met de meubels en accessoires van Edwin de Kuiper, dan had je een soort Huis van de Toekomst, maar dan één met een warme, huiselijke uitstraling. In Edwins ontwerpen staan technische vernieuwing of innovatie in materialen voorop maar wordt dat wat goed of leuk was aan het verleden behouden. Dat zie je bijvoorbeeld terug in Move On Time, twee boekenkasten die als een ouderwets uurwerk aan elkaar geschakeld zijn, waardoor de boekenkast beweegt als je er een boek uit haalt of in zet. Zo speelt hij in al zijn ontwerpen met je perceptie. Voor even een snelle metamorfose van je kamer in de nieuwe smaken van dit seizoen dankzij een kleedje en een kussentje hier en een vaas of een bosje kaarsen daar, moet je niet bij Edwin zijn. Die bel je als je gaat voor een duurzaam en uniek interieur dat een stuk langer dan één seizoen mee kan.

    Miranda Apeldoorn, Deventer

  2. Mary en Ed Molekamp

    “Wij zijn zeer tevreden met het door jou ontworpen meubel. De communicatie tijdens de ontwerpfase, de offrering en de uiteindelijke opdrachtverstrekking verliep in een zeer prettige en open sfeer. Het meubel is volgens afspraak op de voor ons perfecte plek gemonteerd, staat fantastisch en ….. doet natuurlijk je bedrijfsnaam eer aan: Het is echt heel stijlvol en apart!”

    Mary en Ed Molekamp, Landsmeer

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.