Dressoir – ‘The Great Escape’

Een modern dressoir geïnspireerd op oude kisten (gebruikt om goederen te vervoeren, dekens, boeken) uit de geschiedenis van Nederland. De bekendste is wel die van Hugo de Groot. De Groot kreeg een levenslange gevangenisstraf, vanaf 1619 uit te zitten op Slot Loevestein. Op 22 maart 1621 verborg De Groot zich in een boekenkist om te ontsnappen. Hiervoor had hij zichzelf getraind om urenlang doodstil te liggen. ’s Ochtends vroeg om half negen droegen wachters de kist het slot uit en laadden deze op een klaarstaande boot. Twee uur lang duurde de tocht, zonder dat De Groot werd opgemerkt. De ontsnapping was geslaagd. De Groot reisde door naar Parijs, waar hij de rest van zijn leven in ballingschap heeft gewoond. Dit inmiddels legendarische maar waargebeurde verhaal is één van de vijftig vensters van de canon der vaderlandse geschiedenis geworden.

Het dressoir heeft de uiterlijke kenmerken van een dergelijke kist, maar dan modern en minimalistisch. Het biedt echter ruimte aan moderne apparatuur, boeken of andere voorwerpen. Het design, kenmerkend voor de ontwerpen van Edwin de Kuiper, geeft een strak, minimalistische moderne weergave van de kist. Het dressoir gaat aan de voorkant open.

Categorie: Tags: ,
Beschrijving

Het dressoir “The Great Escape” bestaat uit drie grotere kastdelen die te bereiken zijn door middel van drie greeplose deuren. Hierin is een extra legplank opgenomen die verstelbaar is. De twee buitenste kasten geven ruimte aan kleine spullen of CD’s. De kast bevat een zeer mooie afwerking.. De poten zijn gemaakt van massief geborsteld RVS waardoor het geheel een duurzaam en mooi object is.

Extra informatie
Afmetingen 200 × 45 × 45 cm
Afwerking

satin lak (hard)

Materiaal

Shinnoki Sand Ash, RVS

Afmetingen 200 × 45 × 45 cm
Afwerking

satin lak (hard)

Materiaal

Shinnoki Sand Ash, RVS